Winterbanden

Winterbanden

Veiligheid is een pré, met name wanneer u ook in de wintermaanden uw auto optimaal wilt benutten. Om deze veiligheid in de wintermaanden te waarborgen is het aan te raden om gebruik te maken van winterbanden. Dit zijn autobanden die speciaal ontwikkeld zijn om veilig te kunnen rijden bij lage temperaturen. In de regel is dit een temperatuur onder de 7°C graden Celsius. Door het zachte rubber waarvan het is gemaakt heeft een auto een betere wegligging en beter grip op een wegdek met sneeuw, ijzel en zelfs modder. Om goed grip te kunnen hebben moeten winterband een minimale profieldiepte hebben van 4mm (millimeter). Bij Used Tyre Center kunt u winterbanden verkrijgen met de volgende profieldiepte: 4mm, 5mm, 6mm, 8mm & 9mm.

Voordelen van winterbanden

Naast dat winterbanden voor een betere grip en wegligging zorgen op een glad wegdek of een met sneeuw bedekt wegdek, zorgen winterbanden ook voor:

minder kans op auto ongelukken door een kortere remweg meer rijcomfort door minder geluidsproductie van de banden


Waar moet een winterband aan voldoen?

Voor het gebruik van winterbanden onder uw auto zijn er wettelijke en technische aspecten waar u rekening mee moet houden. Om veilig de weg op te gaan is het aanbevolen een minimum winterbandprofiel van 4mm te hebben. Daarnaast moet u er rekening mee houden dat in landen als Duitsland en Luxemburg het gebruik van een winterband een wettelijke verplichting is. Deze verplichting geldt niet alleen in het winterseizoen maar altijd als er sprake is van een winterse bui. Een veel voorkomend denkfout van veel autobezitters is de gedachte dat winterbanden in Nederland niet verplicht zijn en daarom ook onnodig zijn. Echter wanneer er sprake is van ijzel zorgen ‘normale’ autobanden voor onvoldoende grip met alle risico’s van dien. Wij adviseren onze klanten ongeacht of ze op wintervakantie gaan of niet altijd altijd gebruik te maken van winter- all season banden.


Waar herkent u een winterband aan?

Een winterband kunt u herkennen aan het profiel, de sneeuwvlok en berg symbool die aan de zijkant (buitenkant) van de autoband wordt vermeld. Op sommige autobanden wordt ook het M+S symbool aangegeven. Dit is niet per definitie een pure winterband, maar wel een band die ook in de winterperiode gebruikt kan worden. De M+S staat voor mud en snow en is vaak terug te vinden op all season autobanden.

Winterbanden kopen bij Used Tyre Center

Wanneer u op het punt staat om gebruikte autobanden te kopen dan bent u bij bandenservice Used Tyre Center aan het juiste adres. Naast dat wij de grootste bandenservice in regio Zuid Holland zijn, hebben wij ook ruim 10.000 winterbanden op voorraad waardoor u gegarandeerd de winterbanden vindt voor uw auto. Ons assortiment omhelst nieuwe en gebruikte winterbanden van zowel A-merken als huismerken die in verschillende autobandentests redelijk tot goed scoren.

Onze bandenprijzen zijn inclusief monteren en balanceren.Daarnaast kunt u in onze ruim 700m2 grote werkplaats met ruim 6 autobandenmonteurs met of zonder afspraak terecht voor het:

  • Wisselen
  • Monteren
  • Balanceren
  • Repareren
  • of het opslaan van uw winterbanden

Wij nodigen u daarom van harte uit onze bandenservice aan de Lammenschans 134 in Leiden te bezoeken of wanneer u vragen heeft met betrekking tot onze dienstverlening en producten vrijblijvend te bellen naar 071 572 7012.

Bel nu!